Na Rode Duivels ook andere sporters op Grote Markt? Memorial geeft alvast eerste aanzet
Redactie
| 0 reacties

Jacques Borlée en Wilfried Meert zetten zich in voor medaillewinnaars

Na Rode Duivels ook andere sporters op Grote Markt? Memorial geeft alvast eerste aanzet
Foto: © photonews

De Europese kampioenschappen werden een gigantisch succes voor ons land. De sporters die een medaille behaalden, mogen gerust in de bloemetjes gezet worden. Wie weet krijgen ze net als de Rode Duivels wel een huldiging op de Grote Markt van Brussel.

Het is een ideetje van Jacques Borlée. Die vroeg zich op Facebook af waarom de Belgische atleten geen huldiging kunnen krijgen, zoals dat ook het geval was voor de Rode Duivels na hun derde plaats op het WK voetbal. Het is zover nog lang niet, maar de mening van Borlée zette wel enkele andere mensen aan het denken.

MEERT GAAT NOG VERDER DAN BORLEE

Onder hen Wilfried Meert, organisator van de Memorial Vandamme. Meert belde Borlée al eens op en vertelde hem over zijn plan om alle zogenaamd olympische sporters die dit jaar het podium van een WK of EK haalden te eren. Sporters als baanwielrenner De Ketele, zeilster Plasschaert en judoka Nikiforov worden in dat geval ook bij de hulde betrokken.

Meert is alleszins van plan om over te gaan tot actie. Voor het resultaat is het nog wachten tot 31 augustus. In 2016 nodigde de Memorial ook reeds alle medaillewinnaars van Rio uit voor een ererondje. En nu maar afwachten of die fameuze huldiging op de Grote Markt er ook komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws