Gouden Koen Naert kent zijn geschiedenis: "Dat is gewoon zot"
Redactie
| 0 reacties

De meest recente gouden medaille die België mocht vieren, was die van marathonloper Koen Naert. De West-Vlaming liep de laatste tien kilometer solo naar de overwinning. Het is niet alle dagen dat ons land in de marathon succes boekt. Daar is ook Naert zich ten volle van bewust.

Naert kent zijn pappenheimers. "Ik heb ervan gedroomd om met de Belgische vlag over de meet te komen", zegt de kersvers Europees kampioen aan Het Nieuwsblad. "Ik ben pas de tweede Belg na Karel Lismont in 1971 die de Europese titel pakt op de marathon. Dat is gewoon zot."

Het was wel duidelijk dat Naert een begenadigde dag kende. "Op een gegeven moment liepen we met drie weg, terwijl ik me nog erg goed voelde. Ik begon goed rond te draaien en na 32 kilometer moesten Abraham en Rachik lossen. Ik hield op dat moment zelfs nog iets over."

MEEHELPEN NA AANSLAGEN

Helemaal te gek: twee jaar geleden was Naert ook nog verpleger in het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek. Zeker na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek wou hij meehelpen. "Ik belde mijn collega in het brandwondencentrum en die zei me: het is hier chaos. Als je wilt, mag je altijd bijspringen. Ik ben meteen naar daar gereden. Ik had echt het gevoel dat ik iets bijdroeg aan de maatschappij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws