Koen Naert verrast en bezorgt ons land een nieuwe gouden plak!
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Koen Naert verrast alles en iedereen en pakt goud op het EK marathon

Koen Naert verrast en bezorgt ons land een nieuwe gouden plak!
Foto: © photonews

Koen Naert heeft op het EK atletiek goud gepakt op de marathon. Onze landgenoot deed dat met een toptijd onder de 2u10'.

De slotdag op het EK atletiek heeft dus opnieuw een gouden plak opgeleverd voor ons land. Koen Naert won de marathon. Eerder bezorgden de Tornados en Nafi Thiam ons land al een gouden plak. 

Naert domineerde de wedstrijd en klokte af op een schitterende tijd van 2u09'51". Daarmee deed hij 1'33" beter dan de Zwitser Tadesse Abraham en de Italiaan Yassine Rachik, die op 2'18" binnenkwam. 

Nooit over goud gesproken

"Ik heb nooit over goud gesproken, maar ik was er wel mee bezig", vertelde Naert na afloop bij Sporza. "Ik heb getraind met de gedachte hier solo over de finish te komen. Vroeger deed ik dat ook, maar dan zei ik meteen: 'Koen, je moet realistisch zijn.' Nu had ik voor het eerst het gevoel dat het misschien wel zou lukken. Die stap heb ik gezet."

"Ik had een heel goeie voorbereiding en een heel goeie dag. Ik was zó zenuwachtig vanochtend. Maar blijkbaar is dat een goed teken. Ik was de hele wedstrijd gefocust. Hier heb ik zo hard voor gewerkt. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken", besluit Naert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws