Brute pech: Van der Plaetsen moet opgeven!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Brute pech: Van der Plaetsen moet opgeven!
Foto: © photonews

Op het EK atletiek in Berlijn kreeg Van der Plaetsen de kans om zijn Europese titel in de tienkamp te verdedigen, maar zijn tornooi liep met een sisser af.

Van der Plaetsen sukkelt met de voet en dat was meteen te zien in de honderd meter, waar hij voorlaatste werd. Ook in het verspringen zag je hem manken. Na het hoogspringen, de vierde discipline, gaf Van der Plaetsen er de brui aan, hij stond toen zeventiende.

"Mijn voet liet het niet meer toe", aldus Thomas Van der Plaetsen achteraf bij Sporza. "Bij het hoogspringen werd ik al opgelapt, want ik wou nummer per nummer kijken of ik nog in de tienkamp kon blijven. Maar bij de opwarming van de 400 meter geraakte ik niet tot een degelijke versnelling. Dan weet je dat het fysiek niet kan."

Toch in vorm

"Ik ben in vorm, maar dan slaat die voet toch toe. Dan wordt het fysiek heel moeilijk, hoe sterk je ook bent. Het is balen. Ik had vorig jaar ongeveer hetzelfde: een dom ongeluk en dan is het seizoen zo snel voorbij."

"Ik heb vooruitgang gemaakt, maar ik kan het niet tonen. Ik blijf wel optimistisch voor de toekomst, met het WK en de Spelen. Laat me daar zeker los, hopelijk met niet te veel pech."

Meer nieuws

Meer nieuws