Nafi Thiam toont zich op Diamond League in Parijs, Belgische trots dicht bij winst in hoogspringen

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Nafi Thiam toont zich op Diamond League in Parijs, Belgische trots dicht bij winst in hoogspringen
Foto: © photonews

Het zou enkel een tussendoortje worden op weg naar het EK in Berlijn, het hoogspringen op de Diamond League in Parijs. Nafi Thiam wil echter competitief zijn in elke uitdaging die ze aangaat. De Belgische sprong over 1m97 en moest slechts één andere hoogspringster voor zich dulden.

De eerste twee pogingen van Thiam op 1m94, maar bij de derde keer was het wel raak voor onze landgenote. Ze ging vervolgens nog ver mee in de competitie. Bij haar tweede poging ging ze over 1m 97. Toen de lat op twee meter lag, was dat net iets te hoog gegrepen. Desalniettemin een knappe tweede plaats voor Thiam na wereldkampioene Mariya Lasitskene, die over 2m04 ging.

Thiam was best tevreden met haar prestatie. "Met mijn niveau is 1m94 normaal, maar ik weet dat ik beter kan. Hoe hoger de lat ligt, hoe meer je zin hebt om mooie dingen te laten zien. Ik wou hier een zekere constante tonen. Met 1m97 kom ik in de buurt van mijn tweede beste sprong ooit. Dit voelt goed aan voor het EK in Berlijn", besluit onze landgenote.

Meer nieuws

Meer nieuws