Nafi Thiam beseft dat er ooit een bepaald moment zal komen: "Op een dag is het zover"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Nafi Thiam beseft dat ze niet altijd zal blijven winnen

Nafi Thiam beseft dat er ooit een bepaald moment zal komen: "Op een dag is het zover"

Nafi Thiam, de Belgische atletiektrots, werkt stap voor stap toe naar het Europees Kampioenschap. Dat staat binnen drie maanden op het programma. Op het EK wil Thiam alweer een belangrijke titel binnenhalen. Al beseft onze landgenote dat er ooit wel een minder moment komt.

Ze was nog niet eens 22 toen ze in Rio 2016 Olympisch kampioene werd. Het was de definitieve doorbraak van deze wereldtopper die sindsdien de overwinningen opstapelt. Thiam is zich ervan bewust dat haar zegereeks ooit eens moet stoppen. "Ik heb nog niets fout gedaan. Sinds Rio heb ik alle belangrijke kampioenschappen gewonnen. Ik ga niet alles blijven winnen", zegt Thiam in HLN.

Op een dag ga ik verliezen. Dat overkomt de besten en ik beschouw mezelf niet eens als de allerbeste." Thiam blijft dus bescheiden. Blijft de vraag: als die nederlaag er ooit komt, hoe gaat ze er dan mee om. "Ik vrees die dag niet, maar zijn de anderen daar wel klaar voor? Ik mag nog zoveel titels winnen als ik wil. Als ik ernaast grijp, zal ik het te horen krijgen. Eigenlijk moet ik die commentaren aan mij laten voorbij gaan, want ik weet dat ik er alles voor doe."

Meer nieuws

Meer nieuws