Trainer van Nafi Thiam windt er geen doekjes om: "Als ze niet meer traint, dan zal dat onmogelijk zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Trainer van Nafi Thiam windt er geen doekjes om: "Als ze niet meer traint, dan zal dat onmogelijk zijn"

Met een topatlete als Nafi Thiam zit ons land serieus gebeiteld en onze 23-jarige landgenote lijkt ondanks haar al geleverde topprestaties nog veel meer in haar mars te hebben. Zoals bijvoorbeeld het verbeteren van het wereldrecord op de zevenkamp.

Roger Lespagnard, de coach van Thiam, ziet dat helemaal zitten, maar koppelt daar wel een belangrijke voorwaarde aan: "De volgende twee jaar, in de jaren voor de Olympische Spelen in Tokio, kan Nafi flirten met het wereldrecord. Dat is wel van een bijzonder hoog niveau, namelijk 7.291 punten. Als ze niet meer traint, dan zal dat onmogelijk zijn", klinkt het in Sportweekend

Gelukkig is er nog heel wat progressiemarge: "Nafi moet vooral vaker op techniek trainen. Die hebben we de voorbije jaren vooral tijdens de wedstrijden getraind en dat is eigenlijk onvoldoende. Ze kan op elke discipline nog 30 punten extra pakken. Dat is dan samen 210 stuks. Dat is het wereldrecord of toch bijna. Qua techniek heeft ze nog een grote groeimarge als we het trainingsvolume vergroten. Dat weet Nafi zelf ook."

Meer nieuws

Meer nieuws