Sterren van PSG kunnen nog iets leren van deze atletieklegende
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Snelheid en sprinttechniek zijn niet alleen in de atletiek belangrijk, maar in een hele hoop sporten wil je sneller zijn dan je tegenstander. Dat hebben ze bij PSG goed begrepen, dus kwam ene Michael Johnson op bezoek.

De voormalige 'Fastest Man on Earth' gaf PSG-spelers Marco Verratti, Grace Geyoro en toptalent Timothy Weah tips over hun looptechniek, tips die ze ook tijdens voetbalwedstrijden zeker kunnen gebruiken.

Voor elke speler is de versnelling immers anders. Soms moet je versnellen terwijl je ook van richting moet veranderen, versnellen na een kopbal, of zelfs op snelheid je tegenstander afhouden. Daarom is het anders voor aanvallers, verdedigers, middenvelders en doelmannen.

Elke positie heeft een andere looptechniek nodig

-Michael Johnson

"Elke postitie heeft andere looptechnieken nodig", aldus Johnson. "Sommige spelers lopen meer afstand dan anderen, sommigen moeten het hebben van snelle sprints en anderen veranderen bliksemsnel van richting. Bij elke atleet is er iets anders nodig." De spelers kregen ook de kans om de nieuwste schoen van Nike, dat het evenement organiseerde, aan de tand te voelen: de Epic React Flyknit.

Grace Geyoro, die uitkomt voor het Franse nationale dameselftal, was onder de indruk. "Dit was een geweldige ervaring. We kregen de kans om nieuws sprinttechnieken te leren. Details zoals de positionering van de voeten en het lichaam zijn echt interessant. Wanneer we voetballen, ligt de focus op de bal, maar ik wil elk aspect van mijn spel verbeteren." Ook het lopen dus.

Meer nieuws

Meer nieuws