Nafi Thiam is hot! Sportvrouw van het Jaar slaat nieuwe topsponsor aan de haak (die nog met Kim Clijsters samenwerkte)
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties

Nafi Thiam strikt nieuwe sponsor en die werkte in het verleden al samen met Kim Clijsters

Nafi Thiam is hot! Sportvrouw van het Jaar slaat nieuwe topsponsor aan de haak (die nog met Kim Clijsters samenwerkte)

Onze Belgische Sportvrouw van het Jaar heeft alweer een extra sponsor weten te strikken. Nafi Thiam, wereldkampioene op de zevenkamp, gaat immers in zee met Alpro. Alweer een mooi duwtje in de rug voor de 23-jarige topatlete.

Onze olympische kampioene Thiam gaat niet zomaar met eender welke sponsor in zee, ze kiest haar targets voor een partnership zorgvuldig uit. In 'Het Laatste Nieuws' vertelt Kim Vanderlinden, die de zaken van onze meerkampster behartigt, hoe veel makkelijker het leggen van contacten geworden is na Rio 2016.

"Terwijl we vroeger zelf op deuren moesten kloppen, kloppen ze nu bij ons aan", klinkt het. "Elke keer dat Nafi uitvoerig in de pers komt met een prestatie of een prijs merken we dat bedrijven aan haar denken. Nafi heeft zich op de kaart gezet als een persoonlijkheid die de landsgrenzen en haar sport overstijgt."

Geen beperking(en)

Wie zijn nu eigenlijk haar sponsors? Naast het nieuwe Alpro, werkt ze ook samen met grote merken als Nike, Audi en Red Bull én in mindere mate ook met Diamanti per Tutti. Het management van topatlete Thiam legt bovendien geen beperking(en) op. Er mogen/kunnen dus nog extra sponsors aankloppen.

"We zoeken vooral naar bedrijven die Nafi ook internationaal kunnen inzetten. Voor we haar een voorstel voorleggen, filteren wij al. Ik schat dat er maar 10 tot 20% bij haar terechtkomt. Het volledige plaatje moet kloppen", zegt Vanderlinden van Wafel Sports Management.

Meer nieuws

Meer nieuws