Nieuwe dopingbom in atletiek zorgt voor frustratie: "Als je dat allemaal leest, voel je je al jaren bedrogen"
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties

Dopingbom rond Justin Gatlin zorgt voor frustratie: "Je voelt je al jaren bedrogen"

Nieuwe dopingbom in atletiek zorgt voor frustratie: "Als je dat allemaal leest, voel je je al jaren bedrogen"
Foto: © photonews

De nieuwe dopingbom rond Justin Gatlin doet flink wat stof opwaaien in de atletiekwereld. Niet dat de Amerikaan van 35 opnieuw betrapt is, maar zijn trainer en makelaar zijn door een Britse undercoveroperatie wel flink in opspraak gekomen. Wilfried Meert, organisator van de Memorial, is ontgoocheld.

"Justin Gatlin heeft een tweede en zelfs al een derde kans gekregen en werd op het WK in Londen zonder pardon uitgefloten toen hij op de 100 meter de wereldtitel pakte. De mensen die hem uitfloten, zullen nu opperen dat ze gelijk hadden en dat die kerel niet helemaal koosjer is. Al moeten we wel eerst wachten op bewijzen", zegt Meert bij Sporza.

Arrogant en opvliegend

Ook de coach van de omstreden Gatlin is niet bepaald de meest onbesproken figuur: "Dennis Mitchell is altijd een arrogant en opvliegend baasje geweest. Zo zijn sprinters wel vaker, het zijn pure energiebommen. Veel van die mannen hebben een kort lontje en dat was bij Mitchell zeker ook zo", getuigt Meert.

Wereldkampioen Gatlin ontsnapt niet aan een onderzoek van de Internationale Atletiekfederatie IAAF en het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA): "Gatlin zal dit moeten weerleggen want bij de IAAF staan velen wantrouwig tegenover hem. Ik vermoed dat ze al zijn stalen opnieuw zullen onderzoeken. Ze hebben hem de voorbije jaren erg vaak gecontroleerd. Ik hoop voor Gatlin dat hij van de doping is gebleven want anders zou het een bijzonder slechte zaak zijn voor de atletiek."

Meer nieuws

Meer nieuws