Eens dopeur, altijd dopeur? Sprintbom Justin Gatlin alweer hevig in opspraak
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties

Makelaar van Justin Gatlin geeft toe dat sprintbom nog altijd aan het spul zit

Eens dopeur, altijd dopeur? Sprintbom Justin Gatlin alweer hevig in opspraak

Justin Gatlin zit nog maar eens in nauwe schoentjes. De 35-jarige Amerikaanse sprintbom, die op het WK niemand minder dan Usain Bolt aftroefde op de 100 meter, zou zich volgens de Engelse krant 'The Telegraph' nog altijd bezondigen aan dopingpraktijken.

Wat is er precies aan de hand? Kort samengevat: de coach van ancien Gatlin, ene Dennis Mitchell, zou bereid geweest zijn om dopinproducten te verhandelen terwijl zijn makelaar Robert Wagner ruiterlijk erkende dat Gatlin nog altijd aan de 'dope' zit. De Amerikaan zelf veegt alle beschuldigingen van tafel en heeft zijn trainer intussen al getrakteerd op zijn C4.

Undercoveroperatie

'The Telegraph' stuurde afgelopen zomer journalisten undercover naar het oefenkamp van Justin Gatlin in het Amerikaanse Florida. Met het valse voorwendsel dat men op zoek was naar een goeie coach die een acteur in topconditie kon krijgen met het oog op het vertolken van een atleten(film)rol kwam men in contact met makelaar Wagner. En zo kwamen de nog steeds heersende onfrisse en dubieuze praktijken aan het licht. "Denk je dat Justin Gatlin dit niet doet? Iederéén doet het", klonk het onomwonden.

De verrassende winnaar van de 100 meter op het WK zat in het verleden al twee keer een dopingstraf uit en ontkent alvast dat hij opnieuw doping heeft gebruikt. De Amerikaanse spurter beweert dat zijn laatste samenwerking met Robert Wagner dateert van 2015. Slapende honden zijn in ieder geval gewekt want de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) en het Amerikaanse antidopingagentschap (USDA) nemen de zaak zeer ernstig. Zo werd er al een onderzoek geopend naar sprinter Gatlin en zijn omgeving.

Meer nieuws

Meer nieuws