Van der Plaetsen over onverwacht afscheid van Ashton Eaton: "Hij hield altijd de voetjes op de grond"

Redactie
| 0 reacties
Van der Plaetsen over onverwacht afscheid van Ashton Eaton: "Hij hield altijd de voetjes op de grond"

Gisteren nam de 28-jarige Ashton Eaton afscheid van de topsport. De meervoudige olympische kampioen in de tienkamp domineerde zijn discipline jarenlang en won alles wat er te winnen viel. De Belgische tienkamper Thomas Van der Plaetsen vindt het jammer dat Eaton stopt.

Thomas Van der Plaetsen is met het afscheid van Eaton een belangrijke concurrent, maar ook een vriend kwijt. "Het is wel spijtig dat hij er nu al mee stopt", zegt hij aan Sporza. Het nieuws sloeg gisteren in als een bom, maar voor Van der Plaetsen was het afscheid van Eaton geen grote verrassing. "In Rio voelde ik de bui al hangen. Hij zei toen al dat hij moeite had om zich te motiveren en was nog onzeker over zijn toekomst."

Onze landgenoot had veel bewondering voor de strafste meerkamper van de laatste jaren. "Hij was een frisse wind in de atletiekwereld. Hij deed het op een typisch Amerikaanse manier: op snelheid en niet zozeer op technische vaardigheden. Hij was ook een beetje speels en kon heel goed omgaan met stress. Hij stak er met kop en schouders bovenuit, maar hield toch altijd de voetjes op de grond. Hij gedroeg zich gewoon als een van de atleten."

Al was Van der Plaetsen ook een voorbeeld voor Eaton. "Ik heb hem op wedstrijden redelijk goed leren kennen en ik heb er met hem wel eens over gesproken. Het is fijn dat ik met mijn gevecht tegen (teelbal)kanker ook een atleet als Eaton heb kunnen inspireren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws