Finales vernieuwde Diamond League op Memorial en in Zürich met hoogste prijzenpot in atletiekgeschiedenis
Redactie
| 0 reacties

Finales vernieuwde Diamond League op Memorial en in Zürich

Finales vernieuwde Diamond League op Memorial en in Zürich met hoogste prijzenpot in atletiekgeschiedenis
Foto: © photonews

De IAAF Diamond League wordt in 2017 grondig vernieuwd. Het wordt een race met twaalf kwalificatiemeetings, waar atleten punten verdienen. De beste acht gaan naar de finales in Zürich of Brussel. Daar maken ze in één wedstrijd onder elkaar uit wie de IAAF Diamond League Champions worden.

In elk van de 32 disciplines wordt er in de finale een prijzenpot van 100.000 dollar verdeeld, waarvan 50.000 voor de winnaar. In Brussel vindt dus, net als in Zürich, de climax plaats van een heel atletiekseizoen. De totale prijzenpot die in het Koning Boudewijn-stadion wordt verdeeld gaat van 500.000 naar 1,6 miljoen dollar, het hoogste prijzengeld in de atletiekgeschiedenis. Dat moet de competitie meer glans geven en ervoor zorgen dat de beste atleten er tot het einde van het seizoen vol voor blijven gaan.

"Na zeven jaar waarin we de IAAF Diamond League als onze topcompetitie hebben neergezet, is het belangrijk om het belang ervan nog te doen toenemen en uit te bouwen voor de toekomst. Met deze wijzigingen zetten we een eerste belangrijke stap in het aantrekkelijker maken van onze reeks van topmeetings", verklaarde IAAF-voorzitter Sebastian Coe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws