Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties

Ongezien! In de finale van de 1.500 meter in de klasse T13 (blinde en slechtziende baan-paratleten) liep de top-vier een tijd waarmee ze op de gewone Olympische Spelen een gouden medaille gewonnen zouden hebben.

De Algerijn Abdellatif Baka snelde in een zinderende race naar goud in een sensationele tijd van 3.48.29. Goed voor een nieuw wereldrecord en net voldoende om de Ethiopiër Tamiru Demisse (3.48.49) af te houden. De Keniaan Kenyan Henry Kirwa (3.49.59) won brons, Fouad Baka (jawel, de broer van Abdellatif Baka) finishte als vierde in 3.49.84.

Deze vier tijden zouden tijdens de olympische finale bij de valide atleten op 20 augustus goed geweest zijn voor goud. Toen won de Amerikaan Matthew Centrowitz in 3.50.11.