Thiam, Morris en de andere hoogtepunten op Memorial
Thiam, Morris en de andere hoogtepunten op Memorial
Foto: © photonews

De Memorial Van Damme zit erop. De 40e editie was er eentje om duimen en vingers vanaf te likken. En dus is het zoeken naar sportieve hoogtepunten. Wij lijsten ze even voor je op.

Op de 100 meter voor vrouwen was Elaine Thompson opnieuw bijzonder sterk. Met 10"72 kwam er een evenaring van het meetingrecord, Dafne Schippers werd tweede op een kwart van een seconde.

De 200 meter voor mannen zorgde voor topspanning, met liefst drie atleten binnen 1 honderdste van een seconde. Lemaitre en Martina gingen ook allen onder de 20 seconden, dat blijft topniveau - zelfs zonder Bolt.

Caster Semenya won op de 400 meter - niet eens haar favoriete nummer en ook de 800 meter bij de mannen was van een hoog niveau. Ayana eindigde op de 5000 meter een achttal seconden boven het wereldrecord, maar dat breekt ze ooit wel eens.

Zoals ook Morris zal doen in het polsstokspringen. Op de Memorial verbeterde ze haar persoonlijk record van 4m93 eerst naar 4m94, om vervolgens als tweede ooit over de 5 meter te springen. De 5m06 van Isinbayeva breken? Een kwestie van tijd.

En Thiam? Zij won het hoogspringen met 'amper' 1m93. Voldoende echter om als Golden Girl te worden onthaald én in de bloemetjes gezet. Net zoals die van 8 jaar geleden op de 4x100 meter in Peking - het kippenvelmomentje van de avond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws