Memorial Van Damme: eindelijk waar voor je geld in het Koning Boudewijnstadion

Memorial Van Damme: eindelijk waar voor je geld in het Koning Boudewijnstadion
Foto: © photonews

Vrijdagavond 9 september stond de Memorial Van Damme op het programma in het Koning Boudewijnstadion. Als we daar iets mogen van onthouden is het wel dat je daar waar voor je geld krijgt. Iets waar sommige fans van pakweg de Rode Duivels soms over twijfelen.

Op enkele exclusieve vakken na kan je naar de Memorial van Damme voor ongeveer 40 à 45 euro per ticket. Dat is meer dan de goedkoopste tickets voor een match van de Rode Duivels (30 euro, tegen Bosnië-Herzegovina verlaagd naar 20 eur).

Maar wel goedkoper dan de vele tickets die tegen Spanje aan 65 euro werden verkocht. En in vergelijking met een oefeninterland zie je dan toch wel iets meer. Om te beginnen is het programma wat langer: inclusief voorprogramma heb je algauw vijf uur vertier.

En er wordt aan alles gedacht: eten, drinken, … de normale zaken van bij het voetbal. Soms met iets meer klasse, maar dat is een detail. En er zijn ook de randactiviteiten. Je kan dicht bij de sporthelden komen, er waren allerhande huldigingen en Laura Tesoro sloot met Raf Van Brussel af met een feestje.

Neen, de sportieve hoogtepunten waren niet zo talrijk als ze pakweg tien jaar geleden waren op de Memorial, maar in een Olympisch jaar hoeft dat niet te verbazen. En toch was het smikkelen en smullen van wereldjaarprestaties, sportieve hoogtepunten én emomomentjes (eindelijk dat goud voor de Pekingmeisjes).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws