Van Der Plaetsen sluit hoofdstuk af: "Ik ben beter dan voor de kanker"

Redactie
| 0 reacties
Van Der Plaetsen sluit hoofdstuk af: "Ik ben beter dan voor de kanker"

Thomas Van der Plaetsen verbaasde de internationale media met zijn prestatie, amper 18 maanden na zijn teelbalkanker. De tienkamper zelf blijft er rustig bij en wil de zwarte bladzijde in z'n leven omslaan.

Toch verliest hij zijn unieke rol niet uit het oog. "De internationale media pikken mijn verhaal nog steeds gretig op en het doet deugd dat ik voor andere mensen en lotgenoten inspirerend kan werken", aldus Van der Plaetsen in Het Nieuwsblad.

Een Nafi'ke in Tokio?

"Voor mij is het al wat passé", gaf hij toe. "Met dit persoonlijk record sluit ik dat verhaal af, ik ben beter dan voordien." Hij ziet de toekomst rooskleurig in. "Ik moet ooit 8.600 à 8.700 punten kunnen halen, er zit nog rek op."

"Het plan voor mijn ziekte was al om in Rio mee te draaien voor de medailles. Ik jaag er mij niet meer in op, maar toch is het zuur." Met een score tussen de 8.600 en 8.700 kan hij in Tokio zeker voor eremetaal gaan.

"Meespelen voor de medailles zal in Tokio moeten gebeuren." Zijn oudere broer én coach Michaël ziet het zitten. "Waarom geen Nafi'ke in Tokio?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws