Bolt wil geschiedenis schrijven: "De atletieksport heeft het nodig dat ik win"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bolt wil geschiedenis schrijven: "De atletieksport heeft het nodig dat ik win"

Zondagavond staat bij de mannen het koningsnummer van de atletiek op het programma. Op de 100 meter is niemand minder dan Usain Bolt de topfavoriet voor het goud. Kan hij voor de derde Spelen op rij goud veroveren?

"Ik kan iets realiseren wat nog geen enkele mens mij ooit heeft voorgedaan", zegt Usain Bolt. "Ik kan niet wachten. Ik ben tegelijk opgewonden en nerveus. Ik weet dat de atletieksport het nodig heeft dat ik win in Rio en dat ik de beste ben. En ik wil hetzelfde."

Bolt kan voor een absoluut huzarenstukje gaan. Zowel in 2008 in Peking als in 2012 (Londen) pakte hij goud op de 100 meter, de 200 meter en de 4x100 meter. "Ik heb van niemand schrik, ook niet van Justin Gatlin", citeert Het Nieuwsblad de Jamaicaanse spurtbom.

Wat met de toekomst?

En de snelste man ter wereld spreekt ook al over de toekomst. "Als de sport mij nodig heeft en als ik mijzelf nog kan motiveren voor een extra jaar, dan zal ik verder doen. Maar ik wil sowieso niet eindigen met een nederlaag. Als mijn coach me zegt dat ik nog kon winnen, dan vertrouw ik op hem", besluit Bolt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws