Usain Bolt reageert na afloop van allerlaatste 100 meter en geeft uitgejouwde Gatlin complimenten

Redactie
| 0 reacties
Usain Bolt reageert na afloop van allerlaatste 100 meter en geeft uitgejouwde Gatlin complimenten

Iedereen dacht dat Usain Bolt afscheid van de atletiekwereld zou nemen met een gouden plak op de 100 meter op het WK in Londen. Maar Justin Gatlin - uitgejouwd door het publiek - verpestte het feestje van de Jamaicaan.

"Mijn start heeft me de kop gekost. Normaal word ik met de rondes beter, maar dat lukte me nu niet in de finale en daarom heb ik verloren", reageerde Bolt na afloop. Na zijn laatste invidiuele nummer ooit ging de Jamaicaan zijn fans uitgebreid bedanken. "Het was geweldig hier. Ik dank het publiek voor alle steun. Ze hebben hier altijd achter me gestaan en me naar topprestaties gebracht."

Gouden medaille Justin Gatlin was natuurlijk door het dolle heen. "Dit was een prachtige race", citeert HLN Gatlin. "Dit is voorlopig de laatste keer dat de toeschouwers zo'n race zien. Het eerste wat Bolt deed, was mij feliciteren. Hij zei dat ik de fluitconcerten niet verdiende. Hij heeft mij altijd kunnen inspireren."

'Blijven steunen'

Er kwam inderdaad heel wat boegeroep door het dopingverleden van Gatlin. "Maar ik heb altijd wel vertrouwen gehouden in mezelf. Mijn supporters zijn me ook blijven steunen. Dit is dan het resultaat. Mensen fluiten me uit, maar mensen die van me houden hebben gejuicht. Misschien niet zo veel in het stadion maar wel in de huiskamers", besluit Gatlin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws