Dan toch een carrière als voetballer voor Usain Bolt? "Al een tiental aanbiedingen gehad"

Redactie
| 0 reacties
Dan toch een carrière als voetballer voor Usain Bolt? "Al een tiental aanbiedingen gehad"

Usain Bolt komt op het WK in Londen een laatste keer aan de start van een sprintnummer, voor hij afscheid neemt van de atletiekwereld. Maar wat zal er daarna volgen voor de Jamaicaan? Een carrière als voetballer?

Bolt zelf stak het nooit onder stoelen of banken dat hij een carrière als voetballer ambieerde na zijn atletiekcarrière. "Hij zal me op mijn kop slaan als hij dit leest, maar de Champions League zal hij nooit halen", citeert Sporza zijn manager Ricky Simms.

"Ik vraag me af of hij op dit moment in zijn carrière nog de moed kan opbrengen om op een regenachtige dag met de reserven van Manchester United of Bayern München te gaan trainen. Hij is een rijke kerel en heeft een prachtig leven."

Misschien op een iets lager niveau dan? "De Bundesliga of Premier League zijn volgens mij te hoog gegrepen, maar als hij 6 of 9 maanden kan trainen, kan hij misschien wel op een lager niveau meedraaien. League One of League Two", vervolgt Simms.

Toch zijn er tal van aanbiedingen voor Bolt. "Omdat hij altijd gezegd heeft dat hij wil voetballen, kregen we al aanbiedingen van een tiental clubs binnen om eens bij hen te testen. Wat we zeker zullen doen, is een tijdje meetrainen bij Borussia Dortmund. De grote baas van Puma is een goeie vriend en hij zit daar in de Raad van Bestuur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws