Thomas 'back on track' Van der Plaetsen schrijft een boek en is brandend ambitieus: "Ik wil een olympische medaille"

Redactie
| 0 reacties
Thomas 'back on track' Van der Plaetsen schrijft een boek en is brandend ambitieus: "Ik wil een olympische medaille"

Het verhaal van Thomas Van der Plaetsen is intussen gekend. De tienkamper werd op de Olympische Spelen in Rio knap achtste nadat hij eerder kanker had overwonnen. Onze landgenoot heeft intussen zijn verhaal ook op papier gezet: 'Back on Track' is de naam van zijn boek.

'Back on Track' is ook de naam van zijn stichting die zich inzet voor kankerpatiënten. "Mijn boek en de Foundation hebben hetzelfde uitgangspunt: hoe haal je wat positiefs uit tegenslag", zegt Van der Plaetsen (25) in HLN.

De jonge tienkamper werd in september 2014 één dag lang verdacht van dopinggebruik. "De hele avond kreeg ik sms’en van vrienden. "Thomas, wat hoor ik?" schreven ze. "Heb jij doping genomen?" Dan moest ik telkens antwoorden: "Nee, wees gerust. Ik heb kanker."

Van der Plaetsen overwon de ziekte en staat er weer hélemaal. Zijn ambities zijn dan ook niet van de poes. Hij wil het Europese record verbeteren, indoor wil hij tot de beste meerkampers ooit gerekend worden en hij wil een olympische medaille. Schrijft hij zwart op wit. Hij haalt zijn schouders op: "En waarom niet? Het zijn doelen waar ik graag naartoe wil werken."

"Of het me zal lukken of niet, dat doet er niet toe, het belangrijkste is dat ik er vol voor ga. Het is als mijn comeback. Ik wist niet of ik zou slagen maar het was een avontuur op zich, een interessant traject", besluit de ambitieuze Van der Plaetsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws