Nafi Thiam verkozen tot rijzende ster van de internationale atletiek, Bolt andermaal atleet van het jaar

Redactie
| 0 reacties
Nafi Thiam verkozen tot rijzende ster van de internationale atletiek, Bolt andermaal atleet van het jaar
Foto: © photonews

Nafi Thiam is in de prijzen gevallen op het jaarlijkse gala van de internationale atletiekfederatie (IAAF). Onze landgenote werd in Monte Carlo uitgeroepen tot rijzende ster. Usain Bolt werd (nog maar eens) atleet van het jaar.

Nafissatou Thiam is op de Awards Night van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) in Monte Carlo uitgeroepen tot rijzende ster van de internationale atletiek. De 22-jarige olympisch kampioene zevenkamp werd door de bestuursleden, partners, ambassadeurs en stafleden van de IAAF, de verschillende nationale federaties, sportjournalisten en de fans verkozen tot meest beloftevolle atlete van het afgelopen jaar. Bij de mannen ging de trofee voor rijzende ster naar de Canadese sprinter Andre De Grasse.

Usain Bolt mag zich de beste atleet van 2016 noemen. De dertigjarige Jamaicaan, die op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro weer zijn titels op de 100, 200 en 4x100 meter prolongeerde, werd vandaag het jaarlijkse gala van de internationale atletiekfederatie IAAF voor de zesde keer gekozen tot winnaar bij de mannen.

Bij de vrouwen werd Almaz Ayana uitgeroepen tot atlete van het jaar. De 25-jarige Ethiopische won bij de Spelen de 10.000 meter in 29.17,45, waarmee ze het wereldrecord verbeterde dat stamde uit 1993. Ayana pakte ook brons op de 5000 meter. Ze kreeg als atlete van het jaar een tikkeltje verrassend de voorkeur boven Elaine Thompson, de Jamaicaanse die in Rio zowel de 100 als 200 meter won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws