Gouden Nafi Thiam wint haar vierde Gouden Spike: "Ik kan nog beter"

Redactie
| 0 reacties
Gouden Nafi Thiam wint haar vierde Gouden Spike: "Ik kan nog beter"
Foto: © photonews

Nafi Thiam ontving zaterdagavond haar vierde Gouden Spike met de glimlach. De olympisch kampioene zevenkamp gaat niet op haar lauweren rusten. Het WK 2017 en Tokio 2020 zijn haar volgende doelen.

Nafi Thiam, die eerder ook al de Nationale Trofee voor Sportverdienste mocht ontvangen, weet dat haar een drukke winter wacht met tal van uitreikingen. "Een trofee winnen is leuk. Het is een bevestiging dat ik goed bezig ben", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Maar prijzen pakken is uiteraard geen doel op zich. De atletiekpiste blijft voor mij het allerbelangrijkste. Een trofee winnen blijft een aanmoediging en een beloning voor het harde werk."

Thiam beseft dat 2017 een moeilijk jaar zal worden. "Uiteraard zullen vele ogen mijn prestaties nu nauwlettender in het oog houden, de druk zal toenemen. Maar ik probeer vooral mezelf te blijven door hard te blijven trainen. Wat 2017 zal brengen? Hoofddoel wordt het WK in augustus." Hét langetermijndoel zijn de Spelen van Tokio 2020. Thiam en haar coach geloven dat er nog rek zit in de 6.810 punten die ze in Rio haalde. "Ik kan nog beter. Vooral mijn loopnummers moeten beter, zeker de 200 meter. Ik weet dat ik sneller kan, maar het komt er voorlopig niet uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws