Nog twee concurrenten uit gouden reeks van Tia Hellebaut in Peking worden alsnog betrapt op doping

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Nog twee concurrenten uit gouden reeks van Tia Hellebaut in Peking worden alsnog betrapt op doping
Foto: © photonews

Er werden opnieuw zestien atleten die meededen aan de Olympische Spelen van 2008 na nieuwe tests alsnog betrapt op doping. Onder de schuldigen bevinden zich tien medaillewinnaars én twee concurrenten van Tia Hellebaut in het hoogspringen.

De nieuwe dopingzondaars zijn voornamelijk sporters uit landen als Rusland, Kazachstan, Oekraïne en Wit-Rusland, zo meldde het IOC. Eerder op donderdag maakte het Kazachse Olympisch Comité al bekend dat drie medaillewinnaars uit dat land met terugwerkende kracht gediskwalificeerd zijn en hun medailles moeten inleveren.

Ook de Russische Elena Slesarenko, die lang meestreed voor de medailles in het hoogspringen en uiteindelijk vierde werd met 2m01, testte positief. En ook de Oekraïnse Vita Palamar, die in Peking vijfde eindigde met 1m99, werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Beide atletes worden uit de uitslag geschrapt. Eerder gebeurde dat al met de Russische Anna Chicherova, die in Peking brons won met een sprong van 2m03. Tia Hellebaut werd in 2008 olympisch kampioene met 2m05. Haar eeuwige rivale, de Kroatische Blanka Vlasic, moest tevreden zijn met zilver.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws