Kim Gevaert wil 4x100m nieuw leven inblazen: "Het begon weer te kriebelen"

Redactie
| 0 reacties
Kim Gevaert wil 4x100m nieuw leven inblazen: "Het begon weer te kriebelen"
Foto: © photonews

Nadat ze op de Memorial Van Damme onder een luid applaus in een wagen werden rondgereden en hun gouden medailles aan het Belgische publiek konden showen, hebben Kim Gevaert en ex-coach Rudi Diels veel gepraat. "Het begon weer te kriebelen."

Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo, Kim Gevaert eindigden op de Olympische Spelen in Peking tweede op de 4x100m, maar dit jaar raakte bekend dat één van de Russische winnaressen gedopeerd was. Op de Memorial Van Damme konden ze eindelijk pronken met hun verdiende gouden plakken. "In de nasleep van de gouden medaille hebben we veel gepraat. Het begon weer te kriebelen", zegt Gevaert in Het Nieuwsblad.

​Ervaring doorgeven

In Londen was er geen Belgische 4x100m-ploeg aanwezig. Het wordt steeds moeilijker om atleten te vinden die zich systematisch willen engageren voor de discipline. "Het zou zonde zijn om het niet opnieuw te proberen", zegt Gevaert. "Rudi (Diels, de ex-coach van de 4x100m-ploeg, red.) heeft zijn jarenlange expertise als trainer. Ik heb het allemaal meegemaakt als atlete en ik kan die ervaring doorgeven."

Over de ambities kan Gevaert kort zijn: "Toen we begonnen in 2001 geloofde niemand dat het wat zou worden. En we hebben het hoogst haalbare gehaald: olympisch goud. Waarom zouden we niet opnieuw proberen om de 4x100m op te starten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws