Hans van Alphen zegt de topsport vaarwel: "Welke garantie had ik dat ik straks niet wéér een blessure oploop?"

Redactie
| 0 reacties
Hans van Alphen zegt de topsport vaarwel: "Welke garantie had ik dat ik straks niet wéér een blessure oploop?"
Foto: © photonews

Het nieuws kwam niet als een donderslag bij heldere hemel. De door blessures geplaagde Hans van Alphen zette gisteren een punt achter zijn topsportcarrière. Hij kon het niet meer opbrengen om aan een zoveelste uitzichtloze revalidatie te beginnen.

Nadat hij de Spelen moest missen, was het eigenlijk al een uitgemaakte zaak dat Van Alphen zou stoppen met topsport. Waarom dan nog zo lang wachten met de beslissing? "Ik was voor 90 procent zeker van mijn zaak, maar zolang er hoop is... Ik wilde me nog één keer testen", zegt de 34-jarige atleet in Het Laatste Nieuws.

"Tien dagen geleden ben ik kort gaan joggen en dat voelde zó slecht aan. Hoe zou ik dan maximaal over een horde kunnen spurten of met de polsstok kunnen springen? Als ik nog twijfels had, dan zijn ze dáár verdwenen. Ik ben al drie jaar aan het sporten met pijn en wat heeft het opgebracht?", vraagt Hans van Alphen zich af.

"Als je bereikt wat je wil bereiken, dan is dat snel vergeten, maar welke garantie had ik dat ik straks niet wéér een blessure oploop? Waarom zou mijn lichaam nu wél doen wat ik wil? Het vraagteken werd gewoon te groot. Je kan blíjven proberen, maar op den duur wordt het belachelijk. Ik zag het niet meer zitten om weer die pijn te ervaren", klinkt het bij Van Alphen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws