Belgische recordhouder op tienkamp kondigt afscheid aan van atletiek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische recordhouder op tienkamp kondigt afscheid aan van atletiek

Hans Van Alphen heeft een drastische beslissing over zijn toekomst genomen. Van Alphen, de Belgische recordhouder op de tienkamp, heeft zijn afscheid van de atletiekwereld aangekondigd.

Van Alphen greep op de Spelen in Londen (2012) nipt naast een bronzen medaille, maar werd de laatste jaren vooral geteisterd door blessures. Daarom heeft Van Alphen besloten om een punt te zetten achter zijn atletiekcarrière. Op een persconferentie gaf Van Alphen meer toelichting over zijn beslissing.

Blessureleed

"Ik kamp weer met een blessure, waardoor ik sowieso tot begin februari buiten strijd ben", opent Van Alphen bij Sporza. "Dat in combinatie met de vele blessures van de laatste drie jaren hebben mij doen besluiten om een einde te maken aan mijn carrière als topsporter."

Van Alphen kwam in Rio niet in actie en heeft geen uitdaging meer voor ogen. "Na het wegvallen van Rio is er ook geen groot doel meer waar ik mij voor kan opladen. En een topsporter zonder grote uitdaging is geen topsporter. Maar ik ben trots dat ik na de Spelen van Londen de tienkamp op de kaart heb gezet", besluit Van Alphen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws