Usain Bolt topfavoriet in verkiezing 'Atleet van het Jaar', Thiam niet genomineerd bij de vrouwen

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Usain Bolt topfavoriet in verkiezing 'Atleet van het Jaar', Thiam niet genomineerd bij de vrouwen

De Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft de namen bekendgemaakt van de twintig atleten die genomineerd zijn voor de onderscheiding van Atleet of Atlete van het Jaar 2016. Bij de mannen is Usain Bolt topfavoriet, bij de vrouwen is er geen spoor van onze gouden Nafi Thiam.

Usain Bolt pakte op de Olympische Spelen een nooit eerder vertoonde 'triple triple'. Drie Spelen op rij (Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016) won de Jamaicaan drie keer olympisch goud (100m, 200m en 4x100m). Bolt kan de IAAF-award voor de zesde keer in zijn carrière behalen.

Daarnaast maakt ook Mo Farah kans op de prijs. De Brit verdedigde in Rio met succes zijn olympische titels op de 5.000 en 10.000 meter. Tienkamper Ashton Eaton, vorig jaar uitgeroepen tot Atleet van het Jaar, is eveneens genomineerd na zijn nieuwe olympische titel.

Bij de vrouwen ook Jamaica boven?

Bij de vrouwen is Elaine Thompson één van de topfavorietes. Deze zomer behaalde de Jamaicaanse twee keer olympisch goud (100m en 200m). Nafi Thiam, die onlangs nog werd verkozen als Europese rijzende ster, staat niet tussen de 10 genomineerde vrouwen.

De kandidaten zijn gekozen door een internationaal panel van atletiekexperten. Tot 1 november kan er gestemd worden op de genomineerden. Fans mogen hun stem uitbrengen via de verschillende sociale kanalen van de IAAF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws