Amerikaans topsprinter richt zich op carrière in bobslee

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Amerikaans topsprinter richt zich op carrière in bobslee
Foto: © photonews

Eén van de absolute sterren van de Amerikaanse atletiekwereld gaat komende week meedoen aan de Amerikaanse kampioenschappen voor duwers in het bobsleeën: Tyson Gay.

De 34-jarige sprinter was vorige maand nog actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met de 4x100 meter estafetteploeg. Hij eindigde met zijn team aanvankelijk als derde. Het viertal werd achteraf gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. In 2012 in Londen won hij zilver met de estafetteploeg, maar wegens dopinggebruik moest de medaille later worden ingeleverd.

De Amerikaan is niet de eerste atleet die de stap naar het bobsleeën maakt. Lauryn Williams veroverde eerst olympische medailles op de sprint om vervolgens in 2014 als bobsleester in Sochi zilver te winnen. Zij werd de eerste Amerikaanse atlete die zowel op de Zomer- als de Winterspelen een olympische medaille behaalde.

Ook Bailey & Jones gaan bobsleeën

Naast Gay doen ook sprinter Ryan Bailey en hordenloopster Lolo Jones mee aan de selectiewedstrijden. De wedstrijden voor komend seizoen worden van woensdag tot en met zaterdag gehouden in Calgary.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws