Renée Eykens loopt opnieuw sterke tijd, maar dat is net niet voldoende voor finale

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Renée Eykens loopt opnieuw sterke tijd, maar dat is net niet voldoende voor finale

Renée Eykens heeft op de halve finale van de 800 meter laten zien dat ze over heel wat talent beschikt, maar helaas was dat niet voldoende voor een plek in de finale. Onze landgenote werd vijfde in haar halve finale.

In de reeksen liep Eykens een sterke tijd van exact 2'00"00. Om de finale te halen moest ze wellicht onder de twee minuten duiken. Maar dat lukte dus niet voor de amper 20-jarige Eykens, die met een tijd van 2'00"45 wel knap vijfde werd in haar halve finale.

De teleurstelling was niet bijzonder groot, zeker omdat de halve finales halen al een verrassing was. "Ik was bang dat ik wat vanachter zou hangen en niet kon volgen. Maar dat was totaal niet het geval. Ik ben vijfde geworden, super. Ik heb eigenlijk gewonnen vandaag", aldus Eykens bij Sporza.

Tokio 2020

En nu kijkt Eykens al uit naar de Spelen van binnen vier jaar. "Je weet nooit wat er gebeurt in vier jaar tijd. Ik hoop progressie te maken. Het zou leuk zijn als ik mee kan strijden voor de finale. Dan is zo'n kampioenschap toch heel anders. Daar ga ik de komende jaren hard op werken, om die finale waard te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws