Axelle Dauwens ontgoochelt en geraakt niet verder dan de reeksen in Rio

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Axelle Dauwens ontgoochelt en geraakt niet verder dan de reeksen in Rio

Axelle Dauwens heeft zich vannacht niet kunnen kwalificeren voor de halve finales op de 400 meter horden. Dauwens werd in haar reeks zevende met een tegenvallende tijd.

Ideaal waren de omstandigheden zeker niet voor Axelle Dauwens. Onze landgenote kwam al met twijfels naar Rio na een matig EK, bovendien was er heel wat regenval in Rio. Daardoor werd haar reeks uitgesteld. En alsof dat nog niet genoeg was, moest ze in een buitenbaan op zoek naar de halve finales.

Dauwens begon sterk, maar viel bij de laatste horden helemaal stil. Met een tijd van 57"68 bleef ze ook ruim boven haar Belgische record. En dus is Dauwens uitgeschakeld in Rio. "De tijd valt heel hard tegen. Het was heel raar allemaal. Ik begon goed, maar dan twijfelde ik", zei Dauwens na haar reeks bij Sporza.

Twijfels

"Ik twijfelde en mijn passen kwamen niet uit. Daarna gebeurde dat nog eens. Als je twee keer twijfelt, mag je het vergeten. Ik had wat te weinig vertrouwen toen ik hier kwam, ook door de blessures. Ik heb hier een heel jaar naar toegewerkt. Als het dan niet loopt, dan is dat zonde", besluit onze landgenote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws