Oprichter Memorial haalt zwaar uit: "FC De Kampioenen klopte de Olympische Spelen" en "Geen nut om zwemmers van minder dan 1m80 toelage te geven"

Redactie
| 0 reacties
Oprichter Memorial haalt zwaar uit: "FC De Kampioenen klopte de Olympische Spelen" en "Geen nut om zwemmers van minder dan 1m80 toelage te geven"
Foto: © photonews

Roger Moens, in 1962 nog zilver op de Olympische Spelen en medeoprichter van de Memorial Van Damme, heeft in een interview met Knack zwaar uitgehaald naar het sportbeleid in ons land. En hij deed nog meer opmerkelijke uitspraken.

Volgens Moens is het te laat om een sportcultuur te kweken in België. "Belgen geven weinig om sport, laten we eerlijk zijn. Ik heb er de kijkcijfers op nageslagen: FC De Kampioenen heeft de Spelen niet minder dan drie dagen geklopt. Zegt dat niet genoeg?"

We geven in België te veel geld uit aan atleten met te weinig talent

Roger Moens

De ex-atletiekkampioen stelt ook grote vraagtekens bij het gevoerde beleid. "Het lichaam moet topsport aankunnen, daar hebben we in België te weinig aandacht voor. Het dient bijvoorbeeld tot niets om zwemmers te betoelagen die kleiner zijn dan 1,80 meter. Die mannen halen nooit de top. Schrik niet als zo iemand faalt, het stond in de sterren geschreven. We geven in België te veel geld aan atleten met te weinig talent."

Oké, je staat op het podium, maar niet alle medailles hebben dezelfde waarde

Roger Moens

En beginnen met concentreren op sporten waar de slaagkans hoger is, heeft ook geen nut vindt hij. "Sporten die niemand beoefent en die niemand interesseren, dus. Oké, je staat op het podium, maar niet alle medailles hebben dezelfde waarde, dat is een misvatting. Goud op de honderd meter sprint kun je niet vergelijken met olympisch kampioen worden in het gewichtheffen voor dames onder 48 kilogram."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws